Minden Bihar megyei tanintézménynek van igazgatója

Kategória: Hírek

Jóváhagyta az igazgatói és aligazgatói kihelyezéseket a Bihar Megyei Tanfelügyelőség a megüresedett tanintézmény-vezetői tisztségekre.

 

Alin Novac-Iuhas, Bihar megyei tanfelügyelő egy sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy hatvannyolc személyt helyeztek ki a megüresedett iskolaigazgatói tisztségekre, és további huszonnyolc aligazgatót helyeztek ki tanintézményekbe ideiglenes jelleggel. Ez egyben azt is jelenti, hogy mostmár minden Bihar megyei tanintézményben be vannak töltve a vezetői tisztségek.

 

A tanintézetek vezetői a munkát január 9-től kezdik meg. Az igazgatók és aligazgatók névsora egyébként a megyei tanfelügyelőség honlapján is megtalálható.

 

A tanfelügyelő a sajtónak azt is elmondta, hogy bár áttanulmányozták a tanintézmények vezetőtanácsának javaslatait az intézményvezetői tisztségekre, azt nem minden esetben vették figyelembe a döntés meghozatalakor. Hozzátette továbbá, hogy olyan tanintézményekbe delegáltak igazgatókat, ahová nem jelentkezett senki a versenyvizsgára az igazgatói tisztség betöltésére.

 

Egy jogszabály-módosításnak köszönhetően azokban a tanintézményekben, ahol kevesebb mint ötszáz diák tanul, megszűnik az aligazgatói tisztség, így néhány Bihar megyei iskolában is megtörténik ez, így például a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban, vagy a kágyai és a bontesdi iskolákban. A tanfelügyelő elmondása szerint december 29-én találkoznak azokkal a tanárokkal, akiknek nem lesz meg a teljes katedrájuk vagy óraszámuk, hogy az ő helyzetüket is rendezzék.

 

 

(erdon.ro)