24 százalékkal csökkent a szenteste elkövetett bűcselekmények száma

Kategória: Hírek

Az Agerpres hírügynökség értesülései szerint a 2015-ös évhez képest 24 százalékkal csökkent a szenteste elkövetett erőszakos bűncselekmények száma, míg a tavalyi év ugyanezen periódusához viszonyítva 14 százalékkal csökkent a közúti balesetek száma is.

 

A cikk tanúsága szerint mindez annak eredménye, hogy az ünnepi időszakban több mint 10.300 rendőr teljesített szolgálatot, a szokásos beosztáson felül. A rendőrök különösen nagy figyelmet fordítottak a közrend betartására az országutakon, valamint azokon a helyeken, ahol ebben a periódusban nagy tömegek szoktak összegyűlni, mint például a vallásos megmozdulások helyszínein.

 

A járőröző csapatok feladata az volt, hogy a karácsonyi időszakban megakadályozzák a lakosság nyugalmát megzavaró eseményeket.

 

A rendőrség a továbbiakban leginkább a forgalmi dugók, valamint a balesetek megelőzésére fekteti a hangsúlyt, éppen ezért arra kérik az embereket, hogy hosszabb utak esetén előzőleg tájékozódjanak az utak állapotáról, tartsák be a közlekedési rendőrök által kiadott utasításokat, illetve szereljék fel autóikat a téli viszonyoknak megfelelően.

 

 

(maszol.ro)