Rólunk

 

A Partium Rádió a térség első kereskedelmi adójaként kezdte meg működését 2004-ben, és azóta is töretlenül, a nap 24 órájában magyar nyelven sugároz. Már megalakulása pillanatában is természetes volt, hogy a kereskedelmi jelleg mellett a közszolgálatiságot is felvállalja.

A Partium Rádió célja a megalakulása óta sem változott: olyan sokszínű műsorrácsot összeállítani, amely a Bihar megyei magyarok minden generációjának elnyeri tetszését műsoraival és zenei válogatásával egyaránt. Eljut valamennyi magyar otthonba, foglalkozik a bihar megyei magyarok gondjaival, problémáival, bemondja a helyi híreket és közérdekű információkkal látja el a lakosságot. 2006-ban megnyílt a rádió margittai stúdiója is, ennek köszönhetően a területi lefedettség szinte a duplájára nőtt, ezen felül pedig napi néhány órában a margittai stúdió saját műsorral is jelentkezik, melyben a helyiek problémáira fókuszál, vagy épp az ő dalkéréseiket teljesítik külön kívánságműsor keretében.

A műsorok készítésén felül, a Partium Rádió saját szervezésű vetélkedőkkel, tehetségkutató versenyekkel és különböző rendezvényekkel is részt vesz a Bihar megyei magyar közösség életében. Ilyen volt többek között a Partium Rádió Hangja tehetségkutató verseny, a Partium Iskolarádió vetélkedő, illetve a Partium Rádió Slágergyár is.